• 0118 - 63 70 21
  • Torenstraat 33 Serooskerke Zeeland
drone televisie regionale omroep

Live drone televisie op regionale omroep

Een aantal weken geleden werden we door Omroep Zeeland benadert met de vraag of wij tijdens de Zeeuwse kustmarathon in oktober drone beelden voor de live-uitzendingen konden verzorgen. We wisten dat het technisch mogelijk was maar we hadden het nog nooit getest. Dronebeelden direct en live vanaf de drone op televisie. Na een middagje testen bij de regionale omroep bleek het inderdaad te werken en kreeg Zuidwest10 de opdracht voor een weekend drone televisie.

In verband met de weersomstandigheden op zaterdag (regen en te veel wind) hebben we helaas alleen op zondag kunnen filmen. Op meerdere locaties langs de route maakten we de gehele dag droneopnames die door koeriers naar de regiewagen werden gebracht voor uitzending. Vanaf 15 uur waren we in Zoutelande aanwezig en werd de remote controller van de drone verbonden met de regiewagen, we konden live.

De dronepiloot luisterde via een oortje naar de regie en wist dus wanneer de beelden live op televisie waren. Toch spannend omdat we normaal gesproken voor videoproducties een droneshot eindeloos kunnen overdoen tot deze perfect is. In dit geval was er dus geen ruimte voor bloopers. Doordat Zuidwest10 over een ruime hoeveelheid accu's beschikt konden we nagenoeg nonstop doorvliegen tot aan het einde van de uitzending om 18 uur.

De kustmarathon is het grootste sportevenement van Zeeland met duizenden hardlopers, mountainbikers en wandelaars. Zij lopen of fietsen de marathon, ook over het strand, van Burgh Haamstede naar Zoutelande.

    

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie