• 0118 - 63 70 21
  • Stroopoortgang 1 Middelburg Zeeland
bedrijfsfilm producent zeeland
drone bedrijf zeeland
dronevideo bedrijf zeeland
drone zeeland
luchtfotografie bedrijf zeeland

Drone film voor Rijkswaterstaat Zeeland

Rijkswaterstaat wilde een drone film laten maken van de Flakkeese Spuisluis in de Grevelingendam bij Bruinisse in Zeeland. Met onze drone, de Dji Inspire pro met 4K camera en de 15mm MFT-lens, hebben wij de sluis vanaf beide kanten, hoogtes en hoeken gefilmd. Het was helaas niet toegestaan om te filmen met een drone van waterinlaat naar wateruitlaat omdat dan een autoweg overgevlogen moest worden en dat is volgens de huidige drone wetgeving niet toegestaan.

Door de waterdoorlaat met een drone te filmen krijgt de kijker een goed overzicht van de ligging en werking van de sluis. Vanaf een meter of 50 hoogte is op de drone film goed te zien dat het water met enorme kracht van de Grevelingen naar de Oosterschelde en weer terug stroomt, afhankelijk van het tij.

Rijkswaterstaat wil met de renovatie en aanpassingen van de spuisluis een verbetering van de waterkwaliteit in het Grevelingenmeer bewerkstelligen. Door middel van 6 grote kokers stroomt, door het getij, water van de Oosterschelde naar het Grevelingenmeer en terug. De werkzaamheden zijn begin 2017 afgerond en de spuisluis is nu in testfase.

ontwerp & realisatie: Mecano.nl creatieve communicatie